Master Entrepeneurship: Waardevolle lessen, nu nog de implementatie!

Master Entrepeneurship: waardevolle lessen, nu nog de implementatie!

Afgelopen weekend heb ik, met een open mind,  deelgenomen aan een 3-daagse Master Entrepeneurship programma van de Open Circles Academy. Kort voor u samengevat: een ‘high-energizing experience’ met een synthese van business essenties, mindset en netwerken. Mijn conclusie: een waardevolle investering voor zowel mijn onderneming als de ondernemende cliënten van Oei voor Groei. In deze bijdrage deel ik enkele van mijn bevindingen en inzichten met u.

 1. Business essenties: Nisandeh Neta deelt op zijn eigen directe en energierijke wijze zijn business ervaringen met daarin de essenties van succesvol ondernemerschap. Geen theoretische verhalen, maar praktische toepasbare strategieën, instrumenten en tips. Bekende business wijsheden worden tastbaar gemaakt en sommige traditionele strategieën en gewoontes worden gechallenged en soms zelfs 180 graden omgekeerd. Een mooi voorbeeld: veelal staat uw  product/dienst centraal en koppelt u hier een prijs aan. Wat nu als u de prijs (die de klant bereid is te betalen) als uitgangspunt neemt en bedenkt wat u hiervoor kunt bieden? Ook geeft hij inzicht in wat hij de ultieme marketing strategie, noemt.  De geloofwaardigheid wordt vergroot doordat Open Circles deze succesvol toepast.
 2. Mindset: Op een enigszins Amerikaanse, maar toch voor mij acceptabele en energiegevende wijze – ik ben zelf van origine niet dol op ‘the American way of presentation’ – wordt de kracht van groepsprocessen en ‘action learning’ gebruikt om de mindset van een succesvolle ondernemer te kweken en te leren door te doen en te delen. Een voorbeeld van een, simpel lijkende,  succesvolle mindset: Bouw de onderneming niet om jezelf, maar om de klant! En toch, neem even de tijd om naar uw marketing & sales te kijken en vraag u af: wie zet ik nu eigenlijk centraal?
 3. Netwerken: Met 300 deelnemers was er uitgebreid de mogelijkheid om zowel gefaciliteerd als ongefaciliteerd te netwerken. Een van de lessen van Neta is: Geef eerst en durf te vragen!

Conclusie: Elke ondernemer heeft zijn/haar eigen uitdagingen om zakelijk en persoonlijk te groeien. In mijn visie is de verbinding van hart en hoofd hierbij cruciaal. De Master Entrepeneurship betrekt beiden en is daarmee voor de meeste ondernemers een waardevolle investering om de onderneming een ‘boost’ te geven. U moet wel eerst de, bijna gratis, twee-daagse Business Bootcamp gevolgd hebben. U ervaart daar een reeds een voorproefje van de wijze van wat u in de Master Entrepeneurship te wachten staat, zowel qua ervaring als qua inhoud.

The proof is in eating the pudding! Welke belemmeringen ervaart u?

De uitdaging blijft natuurlijk om waardevolle ideeën en geleerde lessen te implementeren. Zonder implementatie geen waarde. En dat is precies de uitdaging van menig ondernemer (inclusief mijzelf). Vaak liggen er praktische obstakels (zoals beperkte tijd en capaiteit) of belemmerende overtuigingen (durf/kan ik het wel?) die de implementatie vertragen. Een business en life coach kan u helpen deze belemmeringen weg te nemen, zodat u kunt focussen op het behalen van meer resultaten met minder moeite en meer plezier.

Plaats een reactie en deel de top-3 belemmeringen, die u herkent bij implementatie van business voornemens!

Als dank ontvangt de inbrenger van de bijdrage met de meeste duimpjes een gratis coachingsgesprek van anderhalf uur.

2 reacties op “Master Entrepeneurship: Waardevolle lessen, nu nog de implementatie!

 1. Hallo Han,

  Wat mij belemmert om in gang te komen is dat het zo overweldigend veel was. Ik ben bezig geweest het geheel nog eens over te lezen het kort samen te vatten en dat ik vervolgens weer tot de orde van de dag ben overgegaan om ook in mijn bedrijf niets te missen. Ik heb het gevoel dat ik extra tijd nodig heb om dit allemaal te implementeren.
  De enorme hoeveelheid heeft me een beetje lamgeslagen. Bovendien was ik ook zo vol dat ik even mijn hoofd leeg moest hebben. Na even lummelen hoop ik dat ik de touwtjes weer aan kan trekken.
  Hilda

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Hoi Hilda,

   Herkenbaar. Ik heb al meer van zulke reacties gelezen, dus jij bent zeker niet de enige. Even laten bezinken is ok. Je hoeft niet alles in 1 keer te implementeren. Je uitdaging is om het grote plaatje van je gewenste bestemming voor de lange termijn te zien en tegelijkertijd behapbare stappen in de goede richting voor de korte termijn te zetten (Think big, act small!)

   In mijn e-zine ‘Succesvol zijn door verbinden van hart en hoofd‘ heb ik een paar praktische oefeningen gegeven om je hierbij te helpen.

   Mocht je nog vragen hebben of ondersteuning nodig hebben, laat het even weten.

   Hartelijke groet,

   Han

   Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Geef een reactie