Wat is jouw persoonlijke visie?

Heb jij soms moeite met het richting geven aan je leven? Misschien herken je wel die momenten dat je niet weet wat je wilt, moeite hebt om keuzes te maken en geen focus kan houden. Gevolg is dat het energie slurpt en tijd kost.

Hoe zou het zijn om een persoonlijk kompas te hebben die jou zou helpen om koers te houden richting het verwezenlijken van je dromen en ambities? Een goed startpunt is te weten jij wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en wat je besluit. Dit zijn ook de basisvragen, die ik veelal hanteer in mijn coachingpraktijk. In lijn hiermee las ik onlangs  ‘Je bent wie je wordt’ van Ilse Nelemans en Salem Samhoud. Wat mij betreft een aanrader voor doe-het-zelvers: een inspirerend en praktisch werkboek om vorm te geven aan je persoonlijke visie.

Het creëren van een persoonlijke visie helpt je regie te nemen over je eigen leven. Hierbij is het proces van visiecreatie minstens zo belangrijk als het resultaat. Nelemans geeft de volgende tips om tot een persoonlijke visie te komen: Neem je tijd, begrijp hoe je hier bent gekomen en begin gemakkelijk. Vervolg creatief waarbij je je passie aanspreekt en de goede woorden zoekt. Blijf vervolgens de sculptuur bijschaven.

Je kompas is opgebouwd uit een persoonlijke visie, strategie en plan.
Stap 1: ontwikkel je persoonlijke visie

  • Bepaal je hoger doel
  • Stel een gewaagd doel
  • Ken je kernkwaliteiten
  • Leef je kernwaarden

Als voorbeeld deel ik een mindmap die ik regelmatig aanscherp om mijn persoonlijke visie verder te ontwikkelen. Deze stelt mij in staat om telkens weer af te wegen of de dingen die ik doe in lijn zijn met mijn doelen, kwaliteiten en kernwaarden.

Stap 2. Bepaal je persoonlijke strategie
Stap 3. Volg je persoonlijke plan

In mijn coachingstrajecten hebben reeds vele coachees hun persoonlijke visie vormgegeven. Zij ervaren hierdoor meer regie op hun eigen leven.

Samengevat, een persoonlijke visie geeft betekenis, geeft richting, maakt verbinding mogelijk, het maakt energie los en het vergemakkelijkt keuzes.

Graag hoor ik je reactie op dit artikel! Wat is jouw persoonlijke visie?

Zoek je begeleiding bij het creëren van jouw persoonlijke visie en de weg naar een lonkend perspectief?

Zet een eerste stap richting lonkend perspectief
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.